مقاله ها

دلایل ناکارآمد بودن لامپ های فلورسنت در مقایسه با مهتابی LED

هنوز هم بسیاری از مردم استفاده از فلورسنت های معمولی را به دلیل ارزان قیمت بودن به جای تکنولوژی ال ای دی ترجیح می دهند. اما زمانی که لامپ های فلورسنت را خریداری کردند بعد از گذشت مدتی با مشکلات متعددی روبرو می شوند. در این مقاله تعدادی از این مشکلات را با هم مرور می کنیم. لطفا با آماتیس همراه باشید.

دلایل ناکارآمد بودن لامپ های فلورسنت در مقایسه با مهتابی LED

  1. ۱٫ روشن و خاموش مکرر باعث خرابی های اولیه می شود.

معمولا روشن و خاموش های مکرر اولین دلیل خرابی فلورسنت های معمولی هستند. در مکان هایی که از این فلورسنت ها به صورت مکرر و زیاد استفاده می شود طول عمر آن ها خیلی کمتر از لامپ های رشته ای معمولی است. حال این سوال مطرح می شود که اگر روشن و خاموش های مکرر سبب کاهش طول عمر فلورسنت ها می شود پس چرا در تبلیغات از فلورسنت های چشمک زن استفاده می شود؟

لامپ هایی که در بخش تبلیغات مورد استفاده قرار می گیرند، در آن ها از یک بالستوم استفاده می شود که دمای لامپ را در زمان روشن و خاموش شدن های پی در پی حفظ می کند. در این صورت است که عمر لامپ حفظ شده و طول عمر آن کم نمی شود.

  1. ۲٫ لامپ های فلورسنت شامل جیوه هستند.

متاسفانه این لامپ ها حاوی مقادیری جیوه می باشند. اگر یک لامپ فلورسنت شکسته شود، جیوه موجود در آن آزاد شده و محیط اطراف را آلوده می کند. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) همواره تاکید می کند که در زمان شکسته شدن شیشه فلورسنت، از حوله های کاغذی مرطوب برای برداشتن شیشه و ذرات ریز آن استفاده شود.

این آژانس تاکید دارد که حتما شیشه های شکسته شده و ذرات آن ها به همراه حوله ا دستمال کاغذی استفاده شده درون پلاستیک قرار داده شده و درب آن کاملا بسته شود. همچنین توصیه می کند که به هیچ عنوان در این شرایط از جاروبرقی نباید استفاده شود چرا که جاروبرقی می تواند ذرات جیوه را به هوا منتقل کند.

  1. ۳٫ چراغ های فلورسنت دارای اشعه ماوراء بنفش هستند.

این لامپ ها مقدار کمی نور ماورای بنفش (UV) را منتشر می کنند. در سال  ۱۹۹۳ در ایالات متحده مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته است نتیجه این تحقیقات این بود که  هشت ساعت قرار گرفتن در معرض نور فلورسنت های معمولی معادل یک دقیقه با نور خورشید است. افراد بسیار حساس و یا بیماران دارای مشکلات پوستی ممکن است در این شرایط مشکلات بیشتری را پیدا کنند.

همچنین این نور می تواند بر روی نقاشی های حساس، به ویژه آبرنگ و بسیاری از پارچه ها تاثیر بگذارد. در این شرایط برای حفاظت از نقاشی های ارزشمند باید از طریق شیشه های اضافی یا ورق های اکریلیک شفاف بین لامپ های فلورسنت و نقاشی یک حفاظ ایجاد شود.

  1. ۴٫ نا کارآمد بودن فلورسنت ها در دمای بالا و پایین

لامپ های فلورسنت در دمای معمولی اتاق عملکرد خوبی دارند. اما در دماهای بسیار پایین و یا بالاتر، بازدهی آن ها به شدت کاهش می یابد. در دماهای پایین تر، لامپ های فلورسنت استارت نمی خورند. از این رو در صورتی که اگر در برنامه های کاربردی مانند زنگ هشدار جاده ای و راه آهن، مورد استفاده قرار گیرند، ممکن است برف و یخ در اطراف لامپ نزول کند و منجر به کاهش دید می شود.

  1. ۵٫ شکل لامپ فلورسنت باعث مشکلات مجدد می شود

لوله های فلورسنت یکی از دلایل ناکارآمد بودن این لامپ ها هستند. این لوله ها معمولا در زمان حمل و نقل یا نصب می شکنند. از این رو طراحی آن ها باید کنترل شده و جمع و جور باشد. امروزه در جهان مهتابی ال ای دی جایگزین لامپ های فلورسنت معمولی و رشته ای شده است.

منبع با تلخیص و تصرف:

http://www.hoveyelectric.com/hovey-electric-power-blog/bid/100379/LED-vs-Fluorescent-10-Problems-To-Consider-With-Fluorescent-Lighting

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *