نود درصد ژنهای گیاهی با نور تنظیم میشوند. بنابراین با تغییر طیف نور، تغییر چگونگی رشد گیاه و رشد سریع آن و مورفولوژی آن امکان پذیر می شود. رابرت لیمینگ از مجله لوکس به همراه فیلیپ دیویس از مرکز فناوری استاکبریج بر روی علم نورپردازی در باغداری و گل پروری کاوش هایی انجام دادند.
لامپ های LED دارند آماده می شوند تا با افزایش تولیدات و بازدهی،علم باغداری و پرورش گل و گیاه را متحول سازند
رنگ نور LED را می توان نه تنها برای کمک به رشد گیاهان استفاده کرد، بلکه میتوان برای بهبود مزه و کیفیت آن ها نیز به کار برد و ارزش غذایی آنها را به طور بالقوه افزایش دهد.
نه تنها این فایده ها را دارد، بلکه رشد میوهها و سبزیجات در زیر نور LED باعث میشود که آنها نسبت به تهدیدات تغییرات آب و هوایی کمتر آسیبپذیر شوند. بنابراین جای شگفتی نیست که توجه به نقشی که LED میتواند در کشاورزی ایفا کند در حال رشد است.
لوکس با دکتر فیلیپ دیویس، مدیر تجارت در مرکز فناوری استاکبریج در یورکشایر صحبت کرد، که در کنفرانس علم نورپردازی در باغداری و پرورش گل و گیاه ما صحبت خواهد کرد تا ببینیم چه چیزی میتواند برای تسریع انقلاب LED در کشاورزی انجام شود.
مرکز فناوری استاکبریج در اصل یک مرکز تحقیقاتی دولتی در بریتانیا بود که پس از جنگ جهانی دوم برای بهبود روشهای تولید مواد غذایی تاسیس شد.
دکتر فیلیپ دیویس، مدیر تجاری مرکز فناوری استاکبریج، از نور برای دستکاری در رشد گیاهان استفاده میکند و رشد آنها را از وابستگی به آب و هوای خوب جدا میکند.
این مکان به وسیله بسیاری از تغییرات به حیات خود ادامه دادهاست، اما در حال حاضر یک سایت مستقل از صنعت و موسسه خیریه ثبتشده است که خدمات نوآورانه R&D را به همه بخشهای صنعت پرورش گل و کشاورزی ارائه میدهد.
امروزه، همانطور که جمعیت جهان به رشد خود ادامه میدهد، یک ترس واقعی وجود دارد که ما با کمبود غذا مواجه هستیم. نقش مرکز استاکبریج در قرن بیست و یکم، فنآوری رو به جلو است که میتواند تولید مواد غذایی را برای مقابله با چالشهای امروز بهبود بخشد.
دیویس به لوکس گفت : ” نورپردازی LED تکنولوژی ای بود که پنج یا شش سال پیش به عنوان چیزی که واقعا میتواند برای باغبانی سود داشته باشد٬ شناسایی کردیم. ”
“توجه زیادی به صنعت باغداری در LED ها وجود دارد. این تنها به خاطر بهرهوری انرژی نیست، بلکه به دلیل نور بالقوه برای دستکاری گیاهان است.”
توانایی تغییر رنگ نور LED حیاتی است. نود درصد ژنهای گیاهی به وسیله نور تنظیم میشوند. بنابراین با تغییر طیف نور، تغییر چگونگی رشد گیاه، سرعت رشد آن و مورفولوژی آن امکان پذیر است. هم چنین این امکان وجود دارد که طعم، عطر، محتوای آنتیاکسیدان و به طور بالقوه مقدار ویتامین تولید شده توسط یک گیاه را تغییر دهد.
STC از زیستشناسی طبیعی گیاه برای انجام این کار استفاده میکند و به هیچ وجه با آرایش ژنتیکی آنها بازی نمیکند. در عوض، از نور برای بهبود عملکرد، کیفیت، و همچنین مزه کشت محصول استفاده میکند.
برای مثال، می توان از نور برای اطمینان از اینکه مزه میوه و سبزیجات در طول سال سازگار است، استفاده شود، برای مثال، هیچ تفاوتی بین طعم و مزه یک توتفرنگی در فصل خودش و رشد آن در زمستان وجود ندارد.
دیویس اخیرا گفت : ما اخیرا با یک آشپز رستوران صحبت کردیم که گفت طراحی دستور غذا اگر طعم ریحان در طول سال تغییر کند بسیار مشکل است. ما میتوانیم کل هر سال ریحان با کیفیت مشابه را تولید کنیم، به این معنی که هر بار که دستور العملی نشان میدهید، هر بار به یک مقدار ریحان نیاز خواهید داشت
اگر محیط نور درست باشد، می توان ریشه گیاهان را هنگام رشد قلمه های گیاهی بهبود بخشد. روشنایی مناسب میتواند نرخ قلمه های رویش کننده را (به عنوان مثال، تعداد گیاهان در حال ریشه گرفتن) از ۲۰ درصد به تقریبا ۱۰۰ درصد افزایش دهد، یعنی صرفهجویی در کار و مواد میتواند انجام شود.
بیش از هزار کشاورز تجاری از استاکبریج دیدن کردهاند تا فنآوری را ببینند، اما استفاده از LED بر روی مزارع هنوز رواج چندانی ندارد.
دیویس میگوید: “تاخیر اصلی در برنامه متقاعد کردن پرورش دهندگان است که LED یک حرکت منطقی اقتصادی است. زمانی که قیمت شروع به کاهش میکند، پرورش دهندگان به دنبال سرمایهگذاری در این فنآوری خواهند بود .”
انقلابی در باغبانی در حال وقوع است. این یک تغییر لرزهای است که اساسا چگونه گیاهان را پرورش دهیم – و همه چیز برای نورپردازی روشن است. کنفرانس نورپردازی باغبانی لوکس در آیندهوون، هلند، روز سهشنبه، ۲۱ مه ۲۰۱۷ برگزار خواهد شد.
یکی از دلایل اصلی این امر این واقعیت است که LED به طور مداوم در چنین سرعتی پیش میرود که قیمت واحدهای نورپردازی مشابه آنچه که دو سال پیش بود ، باقی میماند. هزینههای نصب در حال کاهش است، اما قیمت LED هنوز برای بسیاری از کشاورزان جذابیت ندارد.
مزایای LED قابلتوجه هستند: همانند تغییر طیف نور، دمای پایین LED به این معنی است که آنها میتوانند بدون آسیب زدن به گیاهان ، نزدیک به گیاهان قرار داده شوند. همچنین هیچ فلز یا شیشه سنگین در LED وجود ندارد در حالی که لامپهای سدیم گاهی اوقات میشکنند و منجر به آلودگی میشوند.
طیفهای LED را می توان برای کنترل بسیاری از جنبههای کیفیت گیاه از جمله ظاهر، ارتفاع، و زمان گل دادن تنظیم کرد.
اما مزیت اصلی کشاورزی باLED این است که گرم شدن جهانی هوای کره زمین نفوذناپذیر است، که به این معنی است که گیاهان میتوانند بدون وقفه کشت شوند، مهم نیست که هوا چگونه است.
دیویس میگوید: ” سیستمهایی که در حال صحبت در مورد آنها هستیم هرگز به جایگزینی محصولات زراعی ادامه نخواهند داد. ” آنچه ما میخواهیم انجام دهیم این است که لایه دیگری از تولید محصول را به سیستم کنونی اضافه کنیم ، که به اندازه کافی محکم است که از تغییر آب و هوا جان سالم به در ببرد و امنیت زنجیره غذایی را افزایش دهد. این سیستمها محصولات را با همان کیفیت همیشه بدون وابستگی به آب و هوا تولید خواهند کرد.”
دیویس از زمان پیوستن به استاکبریج از دانشگاه، نزدیک به نیم دهه پیش، واقعا از علاقه ای هر دو صنعت کشاورزی و صنایع نورپردازی در کارش نشان داده اند بسیار شگفتزده شدهاست.
او به ویژه تحتتاثیر تمایل صنعت کشاورزی به آوردن دانش آکادمیک در عمل بودهاست؛ با این حال، او از موانعی که برای جلوگیری از این پیشرفت به کار گرفته می شوند آشفتهاست.
دیویس نتیجهگیری کرد: ” ما به هزینههای پایینتر برای کشاورزی باLED نیاز داریم اما نه به قیمت کیفیت. قیمتها پایین میآیند، اما ما باید در موقعیتی باشیم که مردم به فنآوری نگاه میکنند و میگویند بله، این امر حس اقتصادی آشکاری دارد.”
http://www.ledsmagazine.com/articles/2017/03/leds-are-set-to-change-horticulture-by-increasing-yields.html
- farshidvali
- 1396/12/15
- 313 بازدید