مقاله ها

نورپردازی آشپزخانه با مصرف بهینه انرژی

همه روزه صاحبان خانه ها  به دنبال راه چاره ای برای کاهش صورتحساب برق مصرفی خود هستند. پس چرا این تغییرات کاهنده مصرف را در یکی از پر استفاده ترین نقاط منزل اجرا نکنیم؟ هرچند کاربرد اصلی آشپزخانه برای پخت و پز است ، ولی برای مقاصد مختلف ، خصوصاً به عنوان محل دور هم جمع شدن دوستان و اقوام از آن استفاده می کنیم. محیط خودمانی آشپزخانه معمولا موجب تبدیل آن به یکی از نقاط پر تردد در خانه ها می شود. به همین علت است که اجرای یک نورپردازی با در نظر گرفتن اصول مصرف بهینه انرژی در آشپزخانه موجب کاهش قابل توجه صورتحساب برق مصرفی خواهد شد.

 

لوسترهای سقفی با لامپ های رشته ای را به طور کلی حذف کنید

در میان تمام لامپ های موجود در بازار ، لامپ های رشته ای از همه بیشتر برق مصرف می کنند. این لامپ ها تنها ۱۰ درصد از برق مصرف شده را به نور تبدیل نموده و ۹۰ درصد بقیه را صرف تولید گرما می کنند. برخی از مردم به علت این که رنگ نور تولید شده توسط لامپ های رشته ای را ترجیح می دهند ، در مورد تعویض لوسترهای سقفی خود محتاطانه رفتار می کنند. این مسأله ثابت شده است که استفاده از لامپ های کم مصرف و LED  از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است و برای تأمین همان مقدار روشنایی ، از لامپ های رشته ای برق کمتری مصرف می کنند. نوردهی سقفی با مصرف بهینه انرژی عامل بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد ، خواه به سادگی تعویض لامپ های رشته ای با لامپ های کم مصرف و LED   باشد خواه نصب  لوسترهای توکار LED .

حسگرهای حرکتی

همه ما به خاطر این که در زندگی خود ، گاهی فراموش می کنیم که چراغ ها را خاموش کنیم گناهکار هستیم. متاسفانه گاهی اوقات فراموشکاری عواقب مالی در پی دارد. به همین دلیل است که نصب حسگر های تشخیص حرکت در محل هایی مثل آبدارخانه که مردم در آن به سرعت ورود و خروج می کنند و گاهی فراموش می کنند که هنگام خروج چراغ هایی که روشن کرده اند را خاموش کنند ایده خوبی به نظر می رسد. با نصب این حسگر ها می توانید مطمئن شوید که به محض خروج فرد از اتاق چراغ ها خاموش می شوند.

چراغ های تک منظوره باتری خور

تعویض چراغ های زیر کابینتی با لوازم روشنایی مجهز به لامپ کم مصرف و LED  راه خوبی برای بهینه سازی مصرف انرژی در آشپزخانه است. ولی چرا با کلید چراغ ها را روشن کنیم وقتی می توان با تکان دادن دست همین کار را انجام داد؟ چراغ های دارای سنسور حرکت که با باتری کار می کنند به اندازه کافی نور تامین می کنند که بتوانید در تاریکی ببینید و دیگر نیاز نباشد که با روشن کردن تمام چراغ ها باعث افزایش مبلغ صورتحساب برق شوید. با نصب چراغ های موضعی و تک منظوره LED که با نیروی باتری کار می کنند در بالای سینک ظرفشویی ، بالای اجاق گاز یا کانتر آشپزخانه می توانید بدون این که لوستر سقفی را روشن کنید به اندازه کافی آشپزخانه را روشن کنید. این چراغ ها به راحتی در زیر کابینت نصب شده و فضاهای کوچک و تاریک را با لامپ های LED  پرنور به خوبی روشن می کنند.

دیمر (کلید تنظیم نور)

دلایل زیادی برای نصب کلید های دیمر دار وجود دارد ولی کاهش مصرف انرژی یکی از مهم ترین آنهاست. وقتی یک منبع نور را کم نور می کنیم ، در مقایسه با هنگامی که با نور کامل روشن هستند برق کمتری مصرف می کنند. علاوه بر نصب کلید دیمر دار برای لوسترهای سقفی ، می توانید برای چراغ های دیگر از جمله آویز ها و چراغ های زیر کابینتی هم از کلید های دیمر دار استفاده نمایید. هر کاری می کنید ، حواستان باشد که برای هر چراغ کلید دیمر مخصوص آن را تهیه کنید تا از بروز مشکلات برقی پیشگیری نمایید.

آیا اکنون برای ایجاد تغییرات در نورپردازی آشپزخانه تان آمادگی دارید؟ آیا راهکارهای ارائه شده در این نوشتار به نظرتان مفید می رسد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع:

https://blog.1000bulbs.com/home/energy-efficient-lighting-solutions-for-your-kitchen

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *