مقاله ها

راهنمای جامع نورپردازی و روشنایی ساختمان های اداری با مصرف بهینه انرژی

ساختمان های اداری

همانگونه که احتمالا می دانید، ساختمان های اداری مقدار بسیار قابل توجهی انرژی مصرف می کنند. بر اساس گزارش شرکت برق کالیفرنیای جنوبی، تقریبا ۳۰ درصد از برق مصرفی یک ساختمان اداری برای تأمین روشنایی صرف می شود. از آنجا که تامین روشنایی درصد زیادی از کل انرژی مصرف شده در ساختمان های اداری را به خود اختصاص می دهد، بهره وری مصرف انرژی در نورپردازی عامل بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. با کمی تغییرات و بروز رسانی سیستم های روشنایی، مصرف برق ساختمان های اداری و دفاتر کار شما به میزان قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.

لوسترهای سقفی را بروز کنید

اگر شما در دفتر کار و ساختمان های اداری خود هنوز از لوسترهای سقفی بزرگ با لامپ های رشته ای قدیمی  یا قاب های مهتابی استفاده می کنید، اکنون زمان تعویض آنها فرا رسیده است. هرچند لامپ های فلورسنت در مقایسه با لامپ های رشته ای انرژی کمتری مصرف می کنند، باز هم در صرفه جویی مصرف برق به پای لامپ های LED نمی رسند. چراغ های LED به میزان ۷۵ تا ۸۰ درصد از لامپ های رشته ای برق کمتری مصرف کرده و عمر بسیار بیشتری هم دارند. برای جایگزین کردن قاب های مهتابی سقفی می توانید از پنل های LED استفاده کنید که به همان خوبی فضا را روشن نموده و در مقایسه با چراغ های مهتابی برق بسیار کمتری مصرف می کنند.

اگر در حال حاضر از لامپ های فلورسنت T12 (یا همان لامپ های مهتابی قدیمی) استفاده می کنید ، جایگزین نمودن آنها با لامپ های فلورسنت T8 (یا لامپ مهتابی قلمی) می تواند تأثیر زیادی بر کاهش مصرف برق و بهبود کیفیت روشنایی داشته باشد. هرچند اگر بخواهید مقدار بیشتری در مصرف انرژی صرفه جویی کنید به جای لامپ فلورسنت T8 که ۳۲ وات برق مصرف می کند، از لامپ T8 LED با توان ۱۸ وات استفاده نمایید. با توجه به مصرف کمتر انرژی توسط لامپ T8 LED، هزینه اضافه ای که برای خرید آن پرداخت کرده اید در طی ۲۸ ماه جبران می شود. این لامپ ها تقریبا هیچ گرمایی تولید نمی کنند. هر چه گرمای کمتری در داخل ساختمان های اداری تولید شود انرژی کمتری توسط دستگاه های تهویه مطبوع برای متعادل کردن دمای محیط مصرف خواهد شد. همچنین این لامپ ها در رنگ های مختلف از زرد گرم تا سفید خنک تولید شده و برای مقاصد خاص قابل استفاده هستند.

نورپردازی موضعی مؤثر

چه برای نورپردازی متمرکز برای برجسته نمودن لوگو و نشان شرکت و چه در دیوارکوب های سالن کنفرانس برای ایجاد جلوه ای شیک و مدرن، در اغلب دفاتر کار و ساختمان های اداری به نوعی از نورپردازی موضعی استفاده می شود. فناوری LED تا آنجا پیشرفت کرده است که شما به راحتی می توانید چراغ های LED را با هر شکل حباب، رنگ های مختلف و شدت نور مناسب برای جایگزین نمودن با لامپ های رشته ای پیدا کنید که تقریبا در همه تجهیزات روشنایی قابل استفاده هستند. اگر دیوارکوب های شما از لامپ شمعی استفاده می کنند می توانید آنها را با لامپ های LED که دقیقا به شکل لامپ شمعی ساخته شده اند جایگزین کنید. همچنین برای استفاده در چراغ های توکار سقفی می توانید  لامپ های MR16 را تهیه کنید. خلاصه بی نهایت حق انتخاب دارید.

کنترل کردن چراغ ها

به دلیل این که بسیاری از کارکنان برای انجام وظایف شغلی خود در کنار میز کار و یا بخش مربوط به خود می مانند، نقاطی از ساختمان وجود دارند که نیاز به روشن بودن آنها در تمام ساعات نیست ؛ از جمله سرویس های بهداشتی، اتاق های استراحت، یا کمد ها. نصب حسگر های حرکتی در این نقاط که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند روش مناسبی برای مدیریت میزان روشنایی مصرفی خواهد بود. اگر به اندازه کافی خوش شانس هستید که دفتر کار اختصاصی داشته باشید، می توانید با نصب کلید های دیمر دار (تنظیم شدت نور) میزان نور اتاق را در هر لحظه تنظیم نموده و این امر علاوه بر کاهش مصرف برق به افزایش طول عمر لامپ های اتاق منجر خواهد شد.

تابلو های همیشه روشن

چراغ های ایمنی، مانند علائم خروج اضطراری، در طراحی نورپردازی ساختمان های تجاری الزامی هستند. این تابلو ها در تمام طول شبانه روز و حتی روزهای تعطیل روشن هستند، پس چرا به دنبال تابلوهایی نباشیم که برق کمتری مصرف کنند. تابلوهای خروج اضطراری مجهز به لامپ LED تا ۲۵ سال عمر می کنند و در طرح های مختلف که قابلیت همخوانی با طراحی داخلی ساختمان های اداری شما را داشته باشد عرضه می شوند. تابلوهای شب رنگ حتی از این هم پر بازده تر هستند. این تابلوها به انرژی الکتریسیته احتیاج نداشته و هنگامی که در معرض نور خارجی قرار می گیرند شارژ می شوند.

روش های دیگر بهره وری مصرف انرژی در ادارات و دفاتر کار کدامند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع :

https://blog.1000bulbs.com/home/a-guide-to-energy-efficient-office-lighting

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *