اگر شما هم جزو افرادی هستید که به نگهداری گل و گیاه در منزل علاقه دارید باید بدانید که با توجه به تغییرات فصلی یا عدم پنجره، دشوار است که نور کافی برای گل های آپارتمانی شما فراهم شود. اما می توان به سادگی با ترفندهای روشنایی، نورپردازی و روشنایی مناسب برای گیاهان آپارتمانی را فراهم کرد.
لامپ رشته ای
لامپ های رشته ای برای روشن کردن یک اتاق کافی است اما جالب است بدانید که از این لامپ ها برای رشد گیاهان و درختچه هایی که به نور مستقیم و زیاد خورشید نیاز ندارند، مناسب است. این لامپ ها تنها حدود 10 درصد از انرژی خود صرف تولید نور می کنند، در حالی که 90 درصد انرژی آن ها به گرما تبدیل می شود. بنابراین، این نکته را در نظر داشته باشید که این لامپ ها فقط مناسب گیاهان گرمسیری هستند که به گرما علاقه مندند.
چراغ های فلورسنت
چراغ های فلورسنت برای گیاهانی ایده آل هستند که نیاز به نور کم دارند، مانند بنفشه های آبی. همچنین از فلورسنت ها برای کاشت سبزیجات در داخل خانه هم مناسب هستند. این چراغها به طور معمول در لوله های طولانی و درازا در ابعاد مختلف مانند T5، T8 و T12 وجود دارند.
افلورسنت ها بر خلاف لامپ های رشته ای 25 درصد انرژی را به تولید نور تبیل کرده و 75 درصد ان را به گرما تبدیل می کنند.
برای رشد گیاهان اتاق نشیمن، از لامپ های روشنایی بین 4000 تا 6000 کلوین استفاده کنید، این درجه رنگ برای گیاهان مناسب است. گیاهان آپارتمانی هم که نیازمند نور زیادی هستند، مانند ارکیده های cattleya، کاکتوس های گلدارو گیاهان گوشت خوار هم با این شرایط خوب رشد می کنند. برای این منظور از یک شاخه فلورسنت T8 یا T5 را از فاصله دو تا چهار اینچ (بین سه تا 10 سانتیمتر) از گیاهان نصب کنید. برای گیاهان زینتی و یا گیاهانی که نیاز به نور شدید دارند می توانید از چند منبع استفاده کنید.
چراغ های فلورسنت فشرده
فلورسنت های فشرده هم برای نورپردازی و تامین نور مورد نیاز برای رشد گیاهان آپارتمانی مناسبند.
متال هالید
متال هالیدها برای فضاهای بزرگ مانند گلخانه ها مناسب هستند چرا که تولید نور بیشتری دارند.این در حالی است که معمولا در منزل نیازی به نور 1000 وات نیست.
خوب است قبل از اقدام به نصب هر کدام از این چراغ ها با کارشناس ماهر مشورت کنید.
منبع با تلخیص و تصرف: