نور پردازی در خانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو در دکوراسیون منزل مبحث نور پردازی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در صورتی که از روی نا آگاهی و یا سهل انگاری در نور پردازی کوتاهی کنید، با این کار موجب خواهید شد تا فضایی سنگین و دلمرده را به وجود آورید.
از این رو اهمیت دارد که در هر اتاق منزل از نور مناسب و مخصوص برای آن استفاده کنید. دانستن این نکات خود دانشی است که پیشنهاد میکنم تا حدودی آن را فرا بگیرید. مثلا جالب است بدانید که لامپ هایی که نور آبی تولید می کنند، هورمون سراتونین تولید می کنند. از این رو منجر به تمرکز، بیداری و هشیاری میشوند. پس برای اتاق کار بسیار مناسب هستند. برعکس لامپهایی که نور آبی تولید نمیکنند، به مغز اجازه می دهند تا هورمون ملاتونین تولید کند. این هورمون باعث آرامش و خواب آلودگی می شود. از این رو برای استفاده در اتاق خواب کاربرد دارند.
نورپردازی اتاق شیمن
به طور معمول اتاقنشیمن پر استفاده ترین و شلوغ ترین بخش هر خانه است. در این اتاق افراد خانواده یا میهمانان حضور دارند. تلویزیون تماشا می کنند و با هم گپ می زنند. حتی در بسیار از منازل انجام تکالیف شبانه بچه ها هم در اتاق نشیمن و در کنار والدین صورت می گیرد. پس بسیار مهم است که اعضای خانواده و افرادی که در این اتاق حضور دارند، راحت باشند و از حضور در این مکان احساس راحتی داشته باشند.
بهتر است در اتاق نشیمن از نورهای آبی استفاده کنید. چرا که با توجه به توضیحات بالا وجود نور آبی موجب می شود تا ترشح هورمون سراتونین به خوبی انجام شود. از این رو این هورمون موجب افزایش سطح انرژی میشود.
به علاوه لامپ هایی که قابل تنظیم و جهت دار هستند، این قابلیت را دارند که به دیوار تابانده شوند و یک اثر هنری یا عکس های خانوادگی را نورپردازی نمایند. این گونه لامپ ها انعکاس کمتری بر روی تلویزیون دارند. و تماشای تلویزیون را جذاب تر می کنند.
در صورتی که قصد دارید سایه های ناخواسته را از روی دیوار اتاق نشیمن حذف کنید. بهتر است چراغ های نور افکن را در موقعیت مناسبی بر روی دیوار یا سقف نصب کنید.