مقاله ها

چراغ خورشیدی یا چراغ سولار چیست؟!

انرژی خورشیدی نوعی انرژی ناپایدار و تجدیدپذیر است و به همین دلیل بسیاری از کشورها در حال برنامه ریزی و سرمایه گذاری بر روی پنل های خورشیدی هستند. انرژی خورشیدی توسط پنل های خورشیدی جمع می شود. این انرژی بمنظور اهداف و کاربردهای مختلفی میتواند مورد استفاده قرار گیرد که یکی از آنها تولید چراغ های خورشیدی یا همان چراغ های سولار با هدف نورپردازی و روشنایی است. مکانیسم عملکرد چراغ سولار یا چراغ خورشیدی بسیار ساده است. پنل خورشیدی یا سلول خورشیدی به دلیل وجود اثر فتوولتائیک که قادر به جمع آوری انرژی خورشیدی در طول روز و تبدیل آن به روشنایی در طول شب است.

By SeamanWell - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21720717

By SeamanWell – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21720717

چراغ خورشیدی یا چراغ سولار چیست؟!

چراغ خورشیدی یا چراغ سولار یکی از بهترین و جدیدترین محصولات نورپردازی و روشنایی است. این محصول به دلیل مزایای بی شماری که دارد مورد توجه همگان قرار گرفته است. چراغ خورشیدی یا چراغ سولار برای روشنایی محوطه حیاط و باغ بسیار مناسب است. در گذشته اگر دیر وقت و شبانه از بیرون به منزل برمی گشتید اول باید به دنبال کلید چراغ بودید تا بتوانید روشنایی حیاط را برقرار کنید. و یا این که بمنظور سرعت در روشنایی در لحظه ورود کلاً لامپ را روشن می گذاشتید. اما با وجود لامپ سولار یا چراغ خورشیدی دیگر جای هیچگونه نگرانی از این بابت ندارید. این محصولات بدون اینکه نیازی به سیم کشی داشته باشند به راحتی نصب گردیده و روشنایی با کیفیتی را برای محیط پیرامونش تامین می کند.

عملکرد چراغ خورشیدی یا چراغ سولار

چراغ خورشیدی یا لامپ سولار همانند دیگر محصولات خورشیدی دارای یک پنل است. برای این که پنل شارژ شده و در موقع لزوم روشن شود، باید پنل را در جای مناسبی که در معرض نور خورشید است نصب نمایید. در بعضی از مدل ها نیاز به این کار نیست و پنل را در زیر چراغ نصب می کنند.

پنل در طول روز به صورت خودکار نور خورشید را جذب نموده و در خود ذخیره میشازد و تبدیل به یک منبع تغذیه برای چراغ می شود. به محض این که غروب شد و هوا رو به تاریکی گذاشت، چراغ خورشیدی به صورت خودکار روشن خواهد شد. بدون این که نیاز به کلید روشن و خاموش داشته باشد. بنابراین اگر زمانی منزل نبودید و دیروقت به منزل برگشتید، دیگر نباید نگران روشنایی حیاط باشید.

بعضی از مدل های چراغ خورشیدی یا سولار دارای سنسور حرکتی هستند. به محض این که سنسور، حرکت جسمی را حدوداً از فاصله پنج متری احساس کند، نور خود را افزایش داده و نهایت نور خود را منتشر می کند. به این دسته از چراغ ها، چراغ خورشیدی با نوردهی برایت می گویند.

نحوه نصب چراغ خورشیدی یا چراغ سولار

اول از هر کاری می بایست مکان مناسب برای نصب پنل چراغ خورشیدی یا لامپ سولار را انتخاب کنید. مکانی را در نظر بگیرید که کاملا در معرض تابش نور خورشید باشد. بیشترین ساعات را در طول روز باید نور خورشید در آن مکان بتابد.
سپس با استفاده از دریل دو سوراخ در مکان مورد نظر ایجاد کنید. سوراخ ها باید کاملاً همراستا با سوراخ های روی پنل باشد. با کمک پیچ های موجود در بسته چراغ، پنل را در مکان مورد نظر فیکس کنید.

در مطالب بعد در مقاله هایی جداگانه اجزاء و همچنین مزایای چراغ خورشیدی یا چراغ سولار را مورد بررسی قرار می دهیم.

منبع:

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_lamp

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *