مقاله ها

چگونگی محاسبه کشش جریان الکتریکی (Electric Current Drawn) توسط یک لامپ

Current Drawn

ممکن است پیدا کردن کشش جریان الکتریکی از طریق توسط لوازم الکتریکی مختلف از جمله لامپ ها در مواقعی همچون طراحی و انجام پروژه های داخلی خانه مفید و بدردبخور باشد. در این مقاله می خواهیم نحوه محاسبه این شاخص را با استفاده از لامپ آموزش دهیم. لطفا با ما همراه باشید.

چگونگی محاسبه کشش جریان الکتریکی (Electric Current Drawn) توسط یک لامپ

یک لامپ کم مصرف معمولی دلخواه را انتخاب می کنیم. تقریبا تمام لامپها، دارای واتاژ توان که بر روی آنها اعلام و تعیین شده هستند، به عنوان مثال توان یک لامپ می تواند 40 وات، 60 وات، 100 وات و غیره باشد. این شماره POWER همان توان استفاده شده توسط لامپ است. تصویر ذیل لامپ های 60 واتی را نشان می دهد.

توان مصرفی که با حرف P مشخص می شود و واحد آن وات است به دو عامل بستگی دارد یکی به ولتاژ کار () که با حرف V نشان داده می شود و واحد آن ولت است و دیگری کشش جریان (current drawn) که با حرف I مشخص می شود و واحد آن آمپر است؛ فرمول ذیل بین این 3 مؤلفه برقرار است:

توان (P) = ولتاژ (V)  * جریان (I)

بنابر فرمول فوق، پیدا کردن کشش جریان ()، خیلی ساده است. برای این منظور کافی است که توان را بر ولتاژ کار تقسیم کنیم. در ایالات متحده، اکثر لوازم خانگی با ولتاژ 110 ولت کار می کنند. بنابراین در این کشور برای یافتن کشش جریان () توان را بر 110 تقسیم می کنند اما ما در ایران چون وسایل و لوازم برقی مان با ولتاژ 220 کار می کنند باید توان را بر 220 تقسیم نماییم.

چند مثال:

مثال 1: در ایالات متحده یک لامپ 40 وات، جریانی تقریباً برابر با 0.36 آمپر را می کِشَد تا کار کند. حال همین لامپ در ایران اگر بخواهد با ولتاژ معمول 220 کار کند جریانی تقریبا برابر با 0.18 آمپر را می کشد تا بتواند کار کند.

مثال دوم: یک لامپ 60 وات برای کارکردن در ایالات متحده آمریکا (برق 110 ولت) باید جریانی برابر با 0.54 آمپر را بکشد اما همین لامپ در ایران (برق 220 ولت) باید جریانی تقریبا برابر با 0.27 را بکشد.

مثال سوم: یک لامپ الکتریکی 80 وات در ایالات متحده (برق 110 ولت) جریانی تقریباً برابر با 0.72 آمپر را می کشد تا کار کند؛ حال همین لامپ در ایران باید جریانی تقریبا برابر 0.36 آمپر را بکشد تا بتواند کار کند.

مثال چهارم: یک لامپ 100 وات جریانی تقریبا برابر با 0.90 آمپر را در ایالات متحده (برق 110 ولت) می کشد تا بتواند کار کند اما همین لامپ در ایران ( برق 220) جریانی تقریبا برابر با 0.45 را می کشد تا بتواند کار کند.

و به همین ترتیب …

منبع:

https://snapguide.com/guides/calculate-the-electric-current-drawn-by-light-bulb/

7 دیدگاه در “چگونگی محاسبه کشش جریان الکتریکی (Electric Current Drawn) توسط یک لامپ

  1. سعید گفت:

    بسیار عالی و کاربردی و ساده توضیح دادی
    خدا خیرت بده

    1. امیر محمودی گفت:

      خدا شما رو هم خیر بده که تشکر میکنین

      1. Farhadkia1341@yahoo.cm گفت:

        با سلام . پس اگه میگن برق ما ۲۵ امپر هست یعنی من میتونم ۵۵ تا لامپ صد وات استفاده کنم . این درسته؟

  2. مجید گفت:

    اره درسته و باید توجه ب قطر سیم هم داشته باشی ک جریان بیشتر از مقاومتش نکشی ک اب کنه یا بسوزه

  3. علط گفت:

    سلام
    من لامپ هالو نی ال ای دی 9 وات گرفتم سقفی 84 تا وقتی همه روشن میکنم نزدیک 3.5 آمپر مصرف میکنه مگه اینا کم مصرف نیستن چرا اینقدر آمپر میکشه ورشکست شدم از بس پول برق دادم یه سوال دیگه چرا تقسیم به 220 ولت ولتاژ لامپا که 220 نیست ممنون

    1. امیر محمودی گفت:

      سلام و درود، لامپ ها ۲۲۰ ولت ورودیشون هست و توان مصرفی هم که مشخصه، شما ۸۴ تا لامپ دارین که ۹ واته، یعنی مجموعا 756 وات که اگر تقسیم بر ۲۲۰ ولت کنیم ۳.۵ آمپر مصرف میکنه.
      اگر منظور شما از این لامپ های کوچک تزپینی لوستر های سقفی هست که سوزنی هستند. باید بگم این لامپا توان تولید روشنایی پایینی دارد. اگر از مدل لامپ های ال ای دی دیگه برای تامین روشنایی منزل استفاده کنین . همین مقدار روشنایی رو با تعداد کمتری لامپ میگیرید . ولی اگر لامپ ۹ وات ال ای دی دارید با سرپیچ e27 ، باید بگم ۸۴ عدد از اینها، روشنایی بسیار زیادی دارند! در نتیجه نمیتونه این گزینه باشه…

  4. جواد از مشهد گفت:

    عالی ساده مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *